Palacsinta, kicsit másképp: sütőben sült áfonyás palacsinta

nlc | 2017. Január 05.
Palacsinta a sütőből? Igen! Ezzel a szokatlan palacsintasütési módszerrel csak még ínycsiklandóbb lesz a klasszikus finomság.

Ha te is a palacsintarajongók széles táborát erősíted, biztos akad már pár palacsintasütési trükk a tarsolyodban! Most mutatunk egy olyat, amit lehet, hogy eddig még nem ismertél: ha a palacsintát a sütőbe teszed sülni, mennyei ízekre és textúrára számíthatsz! Íme, a sütőben sült palacsinta receptje, egy kis áfonyával megbolondítva:

Sütőben sült áfonyás palacsinta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
  2. Keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot egy nagy tálban. Egy kisebb tálban keverd össze a tejet, a vajat, és a tojást, majd a két tál tartalmát egymással, amíg sima állagot nem kapsz. 
  3. Egy serpenyőt kenj ki vékonyan vajjal, majd öntsd bele a tésztát, végül pedig szórd rá az áfonyát. 25 percre tedd be sülni a sütőbe.
  4. Tálald tejszínhabbal, áfonyadzsemmel, porcukorral. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Exit mobile version