Mit főzzek ma vacsira? Toszkán kenyérsalátát

nlc | 2017. Január 07.
A toszkán kenyérsaláta jó példa a falusi olasz konyha takarékosságára, hiszen az alapja a száraz kenyér, amelyet a lédús paradicsom és az extra szűz olívaolaj varázsol újra fogyaszthatóvá.

Panzanella – toszkán kenyérsaláta

Hozzávalók:

Kockázzuk fel a kenyeret, a paradicsomot és az uborkát. Rusztikus étel, lehet mindent jó nagyra vágni. Keverjük össze az alapanyagokat, és locsoljuk meg bőségesen olívaolajjal és egy kis borecettel.

Adjuk hozzá a felszelt lila hagymát, a fokhagymát, az összetépkedett bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk pár órát állni a hűtőben. Csak jó minőségű alapanyagból érdemes készíteni!

Exit mobile version