Így készül a tökéletes banános-karamellás süti, aminek senki nem tud ellenállni

nlc | 2017. Január 13.
A banános-karamellás íz, az omlós állag és a meglepetésként érő csokidarabok teszik ellenállhatatlanná ezt a banános sütit. Vigyázat, függést okoz!

Ismerősen cseng a banoffe pie kifejezés? Az angolok egyik kedvenc desszertjét magyarul nagyjából banános-karamellás sajttortának lehetne fordítani, ami valljuk be, nem hangzik rosszul! A klasszikus süteményt most te is megízlelheted, egyszerűbben elkészíthető, keksz formában. Íme a recept:

Tökéletes banános-karamellás sütik

Hozzávalók:

12 darabhoz

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy tepsit, kivajazott sütőpapírral.
  2. Egy tálban nyomkodd pürésre a banánt. Keverd hozzá a karamellszószt.
  3. Jöhet hozzá a barna cukor és a felolvasztott vaj is. Alaposan keverd össze egy habverővel.
  4. Keverd hozzá a tojásokat és a vaníliát is.
  5. Egy fakanállal dolgozd el benne a lisztet, a sütőport és a sót. Ezután add hozzá a csokichipset is.
  6. Hagyd a hűtőben dermedni 1 órát. Ezután formázz belőle korongokat a tepsin, majd süsd 12 percig, amíg aranybarna nem lesz. Élvezd!

Proper Tasty

Exit mobile version