Gyors vacsora: spenótos-kecskesajtos felfújt

nlc | 2017. Január 14.
Végtelenül egyszerű recept, nem kell megijedni attól, hogy felfújtat készítünk, csak a megfelelő időpontban kell kivenni a sütőből, és nem lesz belőle semmi gond.

Spenótos-kecskesajtos felfújt

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1-2 gerezd, apróra vágott fokhagyma
  • 6 dkg vaj
  • őrölt bors
  • néhány csepp citrom leve
  • 15 dkg kecskesajt
  • 45 dkg (1 csomag mirelit vagy azonos súlyú friss) spenótpüré
Kategóriavacsora
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát. A felengedett spenótot sűrű szitán lecsepegtetjük, és megpároljuk a fokhagymás vajon. (Ha friss spenótot használunk, ekkor turmixoljuk le, majd tegyük vissza a serpenyőbe.) Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lisztet, és besűrítjük vele, majd a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját.

A tojásfehérjét csipet sóval és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan a spenótos masszába forgatjuk. A formákat vajjal kikenjük, liszttel kiszórjuk, majd háromnegyedig töltjük őket a masszával, és belenyomkodjuk a felkockázott kecskesajtot. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-25 percig sütjük.

Akkor jó, ha megemelkedik a formában, és átsül a közepe is, mert ha nyers marad, könnyen összeesik tálalás előtt, és lisztes ízű marad.

 

Még több gyors vacsora:

Exit mobile version