Könnyű lime-os csirke friss avokádósalsával

nlc | 2017. Január 20.
Csavarj egy kicsit az unalmas csirkén egy kis frissítő citrommal és korianderrel, feltétnek pedig készítsd el hozzá ezt a krémes, egészséges avokádósalsát is!

Senki sem fogja azt mondani, hogy “jaj, már megint csirke!” ha az unalomig ismert receptek helyett ilyen friss, különleges ízvilággal állsz elő. A koriandert nem mindenki szereti, de aki igen, az nagyon, és a friss, különleges zöld fűszeres aroma mellé remekül passzol a fanyar lime és a krémes avokádó is.

És figyelj, mert a legjobb még csak most következik: fél órán belül elkészülsz vele!

Hozzávalók:

A csirkéhez:

Az avokádósalsához:

Elkészítés:

1. Egy tálban öntsük össze a lime-levet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt és a sót – keverjük el alaposan!

2. A szeletekre vágott csirkét forgassuk meg a pácban – lehetőleg zárjuk légmentesen záródó zacskóba, és hagyjuk 15-20 percig állni.

3. Grillezzük meg a csirkeszeleteket grillrácson vagy serpenyőben pár perc alatt, míg barnás színt nem kap a hús külseje!

4. Készítsük el az avokádósalsát: ehhez csak annyi a dolgunk, hogy forgassuk össze az alapanyagokat, vigyázva, hogy az avokádó ne zúzódjon pépesre!

5. A csirkeszeletekre hámozzuk rá az avokádósalsát – így tálaljuk!

 

JoyfulHealthyEats

Exit mobile version