Mi legyen a vacsora? Lasagnéval töltött paprika!

nlc | 2017. Január 31.
Te is az a típus vagy, aki tudná habzsolni a lasagnét lasagnével? Akkor nem árt, ha begyűjtesz néhány különleges lasagnevariációt, nehogy ráunj a kedvencedre!

Az olasz rakott tészta, a lasagne rengetegféleképpen variálható. De nemcsak azon változtathatsz, mit pakolsz bele: a formáján is kedved szerint alakíthatsz! Akár paprikába töltve is kínálhatod, a mennyei ízek így is garantáltak. Íme, a lasagnéval töltött paprika receptje:

Lasagnéval töltött paprika

Hozzávalók:

6-8 adagohoz

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Vágd le a paprikák sapkáját, és vájd ki a közepüket, távolítsd el a magokat. 20 percre tedd be őket a sütőbe, hogy megpuhuljanak.
  3. Hevíts 2 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, és dobd rá a felaprított hagymákat. Addig süsd, amíg meg nem puhulnak.
  4. Add a hagymához mindkétféle húst, sózd, borsozd. Süsd egészen addig, amíg barnára nem vált a színük.
  5. Ekkor jöhet a paradicsom és a szósz. Forrald fel, majd 5-10 percig főzd, ezután vedd le a tűzről.
  6. Egy tálban keverd össze a ricottát, a parmezánt, a bazsalikomot és a tojást.
  7. Állítsd össze a paprikákat: mindegyik aljába tégy 2 evőkanálnyit a szószból, ezt kövesse 1 tésztalap, 2 evőkanál a ricottás szószból, majd egy újabb lap – egészen addig folytasd, amíg meg nem telik a paprika.
  8. Szórd meg a tetejüket mozzarellával, majd 20-25 percig süsd őket. Tálalás előtt hagyd hűlni 10 percet. Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version