Epres-csokis cupcake Valentin-napra

nlc | 2017. Február 01.
Ha valami édes finomsággal lepnéd meg kedvesedet a szerelmesek napján, ez a cupcake szuper választás lehet: nemcsak finom, de őrült mutatós is!

Ha Valentin-nap alkalmából valamilyen édességgel (is) kedveskednél, a cupcake tökéletes választás lehet: nem túl bonyolult, ellenben nagyon látványos. Ebben a verzióban visszaköszön a szerelmesek klasszikus falatjának számító csokiba mártott eper, ami egy omlós, csokis-eperhabos sütemény tetején ül. Egy falatnyi édes szerelem!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

Az epres habhoz:

A díszítéshez:

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy kivajazott muffinformát!

2. Egy közepes méretű tálban szitáld össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Tedd félre!

3. Egy másik tálban robotgéppel verd habosra a vajat a cukrokkal, míg habos lesz, majd add hozzá egyenként a tojásokat, végül a tejet és a tejfölt is!

4. A száraz hozzávalókat adagoljuk a nedves hozzávalókhoz, míg egyenletes tésztát kapunk. A tésztákat kanalazzuk a muffinformákba, úgy, hogy kb. a formák 3/4-éig megtöltsék azokat, majd 16-18 perc alatt süssük készre őket.

5. Amíg sülnek, összeállíthatjuk az eperkrémet: robotgéppel verjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tejszínt is! Keverjük bele az eperlekvárt (ha akarunk, egy kis piros ételfestéket is), és tegyük hűtőbe néhány percre, hogy kicsit megdermedjen.

6. Végül díszítésnek megolvasztjuk a csokoládét, és belemártjuk az epreket, majd sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket, és hagyjuk a hűtőben megdermedni!

 

LiveWellBakeOften

Exit mobile version