Készíts habkönnyű sajttortát japán módra!

nlc | 2017. Február 03.
Milyen a sajttorta, ha japán módra készül? Könnyű, habos és isteni finom!

 Néha még a kedvenc ételeink is unalmassá tudnak válni – ilyenkor érdemes szétnézni más kultúrák konyhájában, hátha találunk egy új perspektívát a régi kedvenceinkhez. Bár a sajttortáról pont nem tudjuk elképzelni, hogy valaha is ráunnánk, abból nem lehet bajunk, ha kipróbáljuk a japánok sajttortáját! Már csak azért sem, mert légiesen könnyű és mennyeien finom. Íme:

 Sajttorta japán módra

Hozzávalók:

6-8 adaghoz

Elkészítés:

  1. 160 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Közepes láng felett olvaszd fel a vajat a krémsajttal és a tejjel. Kevergesd, amíg sima állagot nem kapsz. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni.
  3. Egy nagy tálban kezdd el felverni a tojássárgájákat, és közben öntsd hozzá a tejes keveréket.
  4. Szitáld bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd alaposan keverd össze.
  5. Egy másik tálban verj kemény habot a tojásfehérjékből, a cukor hozzáadásával. Óvatosan, 3 adagban keverd a tésztához a habot, majd az egészet öntsd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  6. A tortaformát helyezd egy nagyobb formába, amit körülbelül fél centi magasságig önts fel forró vízzel.
  7. Először 25 percig süsd, majd vedd le a hőmérsékletet 135 fokra, és tedd vissza 55 percre a tortát, hogy megduplázza a magasságát!
  8. Tálald melegen, porcukorral meghintve!

Tasty

Exit mobile version