A tökéletes szombati ebéd: citromos rántott csirkecomb

nlc | 2017. Február 11.
Szeretitek a rántott húst, de unalmas már a szokásos forma? Akkor próbáljátok ki a citromos-bundás csirkecombot. Ha még a zöld fűszeres joghurtos mártogatót is elkészítitek mellé, tökéletes lesz!

Citromos-bundás csirkecomb joghurttal

65 éves a Nők Lapja – ünnepeljük együtt egy különleges menüvel!

Hozzávalók 4 adaghoz:

A citrom és lime héját lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. A combokról a bőrt eltávolítjuk, a húst egy mély tálba helyezzük, ráöntjük a kifacsart citrusleveket, és hagyjuk 1-2 órát állni a hűtőben. A reszelt citrushéjat a zsemlemorzsához keverjük. A pácból kivett, lecsepegtetett combokat sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A mártogatóhoz a joghurtot elkeverjük az aprított bazsalikommal, snidlinggel és sóval, majd a hús mellé kínáljuk. 

 

Exit mobile version