30 perces vacsora: toszkán csirkés-tortellinis egytál

nlc | 2017. Február 15.
Egy hétköznap estén se sajnálj magadtól egy kiadós és mennyeien ízletes vacsorát! Főleg akkor, ha csupán fél órát kell rászánnod.

 Egy kimerítő hétköznap után senkinek nincs kedve órákig a tűzhely fölött rostokolni, ugyanakkor mindenkinek jólesne egy kiadós és ízletes vacsora. A most következő, toszkán csirkés-tortellini alig fél óra alatt elkészül, és egy hétköznapi estét is mediterrán nyaralássá változtat!

Toszkán csirkés-tortellinis egytál

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Főzd meg a tortellinit a csomag utasításai szerint. Tedd félre.
  2. Hevíts némi olívaolajat egy serpenyőben, majd süsd meg rajta a csirkemellfiléket. Ha megsültek, tedd őket félre, fedd le, hogy melegek maradjanak.
  3. A serpenyőbe dobd bele a fokhagymát, a spenótleveleket és az aszalt paradicsomot. 1-2 percet várj, hogy a spenót megfonnyadjon, majd öntsd rá a húsleves-alaplevet és 2-3 percig főzd. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és főzd további 2-4 percig, folyamatosan kevergetve.
  4. Végül tedd a serpenyőbe a tortellinit és a csirkét, keverd össze alaposan és közepes láng felett melegíts rá, hogy a tortellini is felmelegedjen. Jó étvágyat!

lecremedelacurmb

Exit mobile version