Csokifondant egészségesen – fekete babból!

nlc | 2017. Február 20.
Babot a sütibe? Nem, ez nem Rachel receptje, hanem egy csodálatos, és nem utolsósorban egészséges fekete babos csokifondant-é.

Aki ismeri és szereti az ázsiai konyhát, annak nem olyan istentelen dolog a süteménybe rakott bab, hiszen a távol-keleti édességekben ez gyakori alkotó elem. Nekünk is érdemes lehet élni ezzel a fogással, hiszen így sokkal egészségesebbé változtathatjuk hagyományos desszertjeinket! Mint ezt az isteni, krémes csokoládéfondant-t!

 

Hozzávalók (4 tortácskához):

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

2. Robotgépben dolgozzuk össze a babot, a juharszirupot, az ecetet és a sót, míg egyenletes püré lesz belőle! Adjuk hozzá a kakaóport, a tojást, a mandulalisztet és a sütőport is – dolgozzuk tésztává!

3. Négy apró szufléformácskát vajazzunk ki! Töltsük beléjük a tésztát a formák negyedéig, majd rakjuk középre a csokidarabot, és öntsünk rá újabb adag tésztát!

4. 25 percig süssük a süteményeket, majd 10 percig hagyjuk hűlni őket! Ha mindent jól csináltuk, egyszerűen kifordítjuk őket a formákból, és a közepük még folyós lesz!

 

TheHealthyMaven

Exit mobile version