Ilyen az ínyencek lasagnéja: spenótos-articsókás lasagnetekercsek

nlc | 2017. Február 20.
A spenót és az articsóka ízei egyszerűen hibátlanul működnek együtt – lasagnéba töltve pedig még istenibbek!

Kipróbálnál egy új, izgalmas, igazi ínyenceknek való lasagnereceptet? Akkor a lehető legjobb helyen jársz! A most következő receptben a spenót és az articsóka verhetetlen párosát vetjük be, hogy még többet kihozzunk mindenki kedvenc olasz vacsorájából! Ráadásul tekercsek formájában

Spenótos-articsókás lasagnetekercsek

Hozzávalók:

4 főre

Elkészítés:

  1.  180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Főzd meg a lasagnelapokat, a csomagolásnak megfelelően.Szárítsd meg, majd tedd félre.
  3. Fonnyaszd meg a spenótot egy kis olívaolajon, egy csipet sóval.
  4. Egy nagyobb tálban keverd össze a ricottát, a spenótot, az articsókát, adj hozzá fél-fél csészényit mindkét sajtból. Keverd bele a fokhagymát, a sót és a borsot is.
  5. Kend ezt a keveréket a lasagnelapokra, majd tekerd fel őket jó szorosan!
  6. A marinara szószt öntsd egy sütőedény aljába, majd helyezd rá a lasagne tekercseket. Szórd rá a tetejükre a maradék sajtot.
  7. 35-40 percig süsd, amíg a sajt teteje el nem kezd barnulni.
  8. Tálalás előtt kínáld meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

 

Tasty

Exit mobile version