Egy édes és egy sós snack édesburgonyából

nlc | 2017. Február 23.
Mutatunk két isteni snacket édesburgonyából: egyet az édesszájúaknak, egyet pedig a sós ízek kedvelőinek.

 Az édesburgonya szuper választás, ha a hagyományos krumplit egy egészségesebb snackre cserélnéd. A nassolási vágy mindenkiből mást hoz ki: van, aki az édességet kívánja, más pedig a sós ízek után sóvárog – az édesburgonya pedig mindkét típus szájíze szerint elkészíthető.

Egy édes: édesburgonya-szeletek fahéjjal és barna cukorral

Hozzávalók:

1-2 adaghoz

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az édesburgonyát vágd hosszúkás szeletekre, és tedd őket egy tálba.
  3. Az olvadt kókuszolajhoz keverd hozzá a barna cukrot és a fahéjat. Csurgasd az édesburgonyára, majd forgasd össze vele.
  4. Tedd a szeleteket egy sütőpapírral borított tepsibe, és 30 percre mehetnek a sütőbe.
  5. Ezalatt készítsd el a mártogatóst: csak keverd össze a hozzávalókat és tedd hűtőbe, amíg a krumpli megsül. 

Egy sós: fokhagymás-parmezános édesburgonya-szeletek

Hozzávalók:

1-2 adaghoz

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az édesburgonyát vágd hosszúkás szeletekre, majd tedd félre.
  3. A zsemlemorzsát, a parmezánt és a fűszereket keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel a tojást.
  4. Forgasd meg az édesburgonya-szeleteket először a tojásban, majd a morzsában. 
  5. Helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire és süsd 30-35 percig.
  6. Ezalatt készítsd el a mártogatóst: nyomkodd össze az avokádót, és turmixgépben keverd össze a hozzávalókkal.

Goodful

Exit mobile version