Isteni vega vacsora: sütőtökös-babos enchilada

nlc | 2017. Február 27.
A hagyományos mexikói finomság vegetáriánus változata ezúttal szupergyorsan, egyetlen serpenyőben készül el!

Az egyik legnagyobb fejtörés, mikor gyorsan szeretnénk valami különleges vacsorát, pláne, ha még vegetáriánusnak is kell lennie! Ez a mexikói ihletésű finomság tökéletesen alkalmazkodik az igényeinkhez: egyetlen serpenyőben elkészül, laktató, izgalmas, mégsem túl bonyolult fogás. A serpenyős enchilada a sütőtöktől lesz igazán tartalmas, annyira, hogy még húsimádók is bátran kipróbálhatják!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben hevítsünk olajat, majd dobáljuk rá a hagymát, fokhagymát és jalapeño paprikát!

2. Ha a hagyma már üveges és illatos, dobjuk rá a sütőtökkockákat, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal és csilivel! 10-13 percig főzzük, míg a sütőtök elkezd puhulni.

3. Adjuk a tökhöz a babot, majd tegyük a serpenyőbe a tortillalapokat, és öntsük le az egészet a paradicsommártással!

4. Vegyük le a hőt, és szórjuk meg az ételt a sajt felével, keverjük bele, majd ha elolvadt, szórjuk a maradék sajtot a tetejére! Tejföllel és friss korianderrel tálaljuk!

 

Ambitious Kitchen

Exit mobile version