Mexikói kaland: édes-csípős quesadilla

nlc | 2017. Március 03.
Nem fogja megbánni, aki összeszedi a bátorságát, hogy belekóstoljon a mexikói konyhába: izgalmas, telt ízek, egy csomó zöldség és vad kontrasztok várnak rá – ahogyan ebben a tökéletes quesadillában is.

A mexikói konyháról leginkább a tortilla és az avokádókrém jut eszünkbe, pedig bőven van ott még izgalmas ízekből. A quesadilla szintén tortillalapokból készített étel, egyrészt hihetetlenül gyorsan elkészül, másrészt nagyon könnyen variálható. Ez a változat tökéletesen megmutatja, mi a csodálatos a mexikói konyhában: édes és csípős, izgalmas, melengető ízek kavalkádja keveredik benne!

 

Hozzávalók (1 főre):

Elkészítés:

1. A mogyoróhagymát kockázzuk apró darabokra és olívaolajon pirítsuk meg! Szórjuk le fahéjjal paprikával és lime levével, illetve héjával, majd hagyjuk a hagymát üvegesre párolódni.

2. Szórjuk rá az apró kockákra vágott barackot, paprikát és paradicsomot, hagyjuk megpuhulni a zöldséget és a gyümölcsöket!

3. Egy tiszta, forró serpenyőre tegyük rá az egyik tortillalapot, szórjuk meg a reszelt Cheddar sajttal, és hagyjuk annyira átforrósodni, hogy a sajt megolvadjon. Ha ez megtörtént, gyorsan halmozzuk rá a barackos salsát, majd tegyük a tetejére a másik tortillát és óvatosan fordítsuk meg az egészet.

4. Kis háromszögekre vágva fogyassszuk az ételt!

 

TopWithCinnamon

Exit mobile version