Ellenállhatatlan csokimousse sajttorta

nlc | 2017. Március 07.
Senki tavaszi fogyókúrájával nem szeretnék kiszúrni, de a csokimousse sajttorta az az édesség, amiért megéri egy napra felfüggeszteni a diétát!

Még messze van a nyár, még belefér egy olyan kifinomult desszert, mint amilyen ez a csokimousse-os sajttorta! Hiszen ha ez a két mennyei édesség találkozik, abból csak valami ínycsiklandó sülhet ki. Íme, a recept:

Csokimousse sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A sajttortához:

A csokis ganache-hoz:

Elkészítés:

  1.  150 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A kekszet morzsold össze, keverd el a cukorral és a vajjal, majd lapogasd egy tortaforma aljába. Tedd be a hűtőbe.
  3. A krémsajtot keverd össze az olvadt csokival, a cukorral és a kakaóval. Add hozzá a tojást és a vaníliát, és addig keverd, amíg sima állagot nem kapsz.
  4. Egy másik tálban robotgéppel verd habos, mousse állagúra a tejszínt és a porcukrot, majd óvatosan add a csokis mixhez. Ha megvagy, öntsd az egészet a torta kekszes alapjára.
  5. A tortaformát burkold alufóliába, tedd egy tepsire és öntsd fel nagyjából 2 centi magasságig forró vízzel. Így mehet a sütőbe 60-70 percre.
  6. Olvaszd fel a csokichipset a tejszínnel és öntsd a kihűlt torta tetejére. Tálalás előtt 30 percre tedd be a hűtőbe, majd kínáld friss eperrel!

Tasty

Exit mobile version