Pofonegyszerű és egészséges joghurtos granolakosárka

nlc | 2017. Március 14.
Látványos, egészséges és őrült finom reggeli lehet ez a friss gyümölccsel és görög joghurttal töltött granolakosárka – gyerekeknek, felnőtteknek, uzsonnának és még desszertnek is simán adható!

Néha érdemes kicsit eltávolodni a szokásos tükörtojás-kakaóscsiga reggelitengelytől, és kipróbálni valami újat és különlegest. Persze reggel senkinek nincs se túl sok ideje, se túl sok energiája, szóval a legjobb választás valami kevés hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető finomság lehet. Plusz előny, ha még egészséges is! Ezek a granolakosárkák már ránézésre is nagyon mutatósak, az pedig külön szuper, hogy ezerféleképpen variálhatóak is! Érdemes előző este elkészíteni a kosárkákat, amiknek 1-2 órát amúgy is hűlniük kel – így reggel tényleg pár perc alatt megvan az egész!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy 6 darabos muffin formát vajazzunk ki!

2. Keverjük össze a banánt és a mézet, adjuk hozzá a zabpelyhet, majd a fahéjat és a sót is! Oszlassuk el a “tésztát” egyenletesen a formákban, úgy, hogy a falakra is jusson! Tegyük hűtőbe 1-2 órára!

3. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra!

4. Vegyük ki a muffinformát a hűtőből, és a kosárkák falát nyomkodjuk újra szorosan a formához!

5. 10-12 perc alatt süssük készre a kosárkákat – ha kihűltek, joghurttal és friss gyümölcsökkel tálaljuk!

 

AllRecipes

Exit mobile version