Kalóriabomba csokis kocka

nlc | 2017. Március 18.
Alapja egy tömény csokis süti, amire egy szintén tömény csokikrémréteg kerül, és még díszítésként is csokival szórjuk meg, csak hogy tökéletes legyen a csokihármas harmóniája.

A sütemény elkészítése egyszerű, csak türelem kell hozzá: ha a süti megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb, ha egy egész éjszaka pihen, így biztosan kihűl, és nem fog rajta elfolyni a csokikrém. A krém készítésénél ügyeljünk rá, hogy a cukor is teljesen elolvadjon, csak így lesz szép, sima a csokikrém felülete. Mindenképpen várjunk a krém elkészülte után legalább 15 percet, ne azonnal csorgassuk rá a süteményre.

A tetejére szórhatunk ét- vagy fehér csokoládét, de nyomhatunk rá tejszínhabot, vagy akár epervelővel, málnavelővel dúsított tejszínhabot, úgy is nagyon finom lesz. Maga a sütialap szintén ízesíthető: kerülhetnek akár abba is fehércsoki-darabkák, apróra vágott dió, mogyoró, narancs- vagy citromhéj, a tetejére esetleg egy vékony réteg lekvár.

Hozzávalók kb. 25×20 cm-es sütőtálhoz:

A krémhez:

A tetejére:

Exit mobile version