Sós karamellás tahini tortácskák

nlc | 2017. Március 20.
A tahinit eddig csak a humuszból ismerted, de most megmutatjuk, milyen isteni édesség készülhet belőle!

A tahini finomra őrölt szezámmagból készülő, sűrű massza, amit elsősorban talán humuszbárokból ismerhetünk. Pedig ez a keleti finomság akár édesség alapanyaga is lehet! Ezekben az egészséges tahini tortácskákban minden “csalás”: a sós karamell valójában pürésített datolya, a tejszínes krémnek tűnő massza pedig kókuszolajjal és némi juharsziruppal turbózott tahini. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ez a finomság bármit is nélkülözne!

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Áztassuk be a datolyákat 10 percre!

2. Míg a datolya puhul, keverjük össze a kókuszolajat, a tahinit és a juharszirupot!

3. A keverékből halmozzunk egy evőkanálnyit egy szilikon muffinforma csészéibe!

4. A datolyát pürésítsük össze a sóval, míg teljesen krémes keveréket kapunk! Ebből is halmozzunk egy kanállal a tahinis keverék tetejére, majd fedjük be még egy kanál tahinis keverékkel!

5. 20-30 percre tegyük a mélyhűtőbe, hagyjuk teljesen megkeményedni!

 

RunningOnRealFood

Exit mobile version