Zserbólabdák linzertalpakon

nlc | 2017. Március 22.
A zserbó ízeit idézzük meg ezekkel a zserbólabdákkal: van ebben is baracklekvár, darált dió, a tetején csoki, az alján linzer - épp csak a formája lett más. A húsvéti vendégváró asztalon is jól fog mutatni!

Hozzávalók 25 -30 db-hoz:

A zserbólabdákhoz:

Először elkészítjük a linzertalpakat:

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat.  Fontos, hogy a vaj hideg legyen!

Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, és 1-2 evőkanál hideg vizet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.  Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!

Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!

A tésztát lisztezett gyúródeszkán  3-5 mm vékonyra nyújtjuk,  és kis formákat szúrunk ki belőle. Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben elkészítjük a zserbólabdákat: az aszalt sárgabarackot aprítógépben ledaráljuk, hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot és a baracklekvárt, és összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle.

Ha a linzer kihűlt, egy pici baracklekvárpötty segítségével ráragasztjuk a zserbólabdákat, és olvasztott csokival locsoljuk meg, amit hűtőben hagyunk megdermedni.

 

 

Exit mobile version