Tavaszi spenótos-paradicsomos quiche

nlc | 2017. Március 23.
Már ránézni is boldogság erre a hihetetlenül vidám, élénk színekben pompázó quiche-re – hát még megkóstolni!

A quiche elképesztően sokoldalúan felhasználható francia finomság: gyakorlatilag bármilyen szezonális töltelék kerülhet bele, legyen szó zöldségekről, halról, húsról, vagy akár édes töltelékről. Elkészíteni pofonegyszerű, szóval nem árt jól megtanulni a tésztát, mert villásreggelire, finom salátával pedig könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes lehet!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

 

Elkészítés:

1. A lisztet szitáljuk egy tálba, üssük a közepébe a tojást, adjuk hozzá a kockázott vajat, a tejet, a sót és a cukrot, és határozott mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Ha összeállt, hagyjuk a hűtőben 15-20 percig pihenni!

2. A töltelékkel béleljünk ki egy piteformát, hogy a falakra is jusson a tésztából!

3. A pite alját szórjuk meg cheddar sajttal, majd szórjuk rá a póréhagymát is!

4. Ezután következhet egy réteg bébispenót, majd a bazsalikom is! Villával törjük össze a kecskesajtot, ezt is szórjuk a quiche-be! Végül rendezzük el rajta a félbevágott paradicsomokat is.

5. Egy nagy tálban keverjük össze a felvert tojásokat a mandulatejjel, ízesítsük sóval és borssal! Öntsük a quiche-be a keveréket!

6. A quiche-t előmelegített sütőben 220 fokon 40-50 percig süssük, míg a quiche megbarnul kicsit! Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk!

 

TheFoodCharlatan

Exit mobile version