Epres piskótás pohárkrém

nlc | 2017. Március 24.
A mamitól tanult piskótarolád örök kedvenc marad, de érdemes kipróbálni a pohárkrém-változatot is. Egyszerűen összeállítható isteni finom édesség, ami nemcsak finom, de nagyon szép is!

Hozzávalók kb. 6-8 adaghoz:

A piskótához:

 

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukor felét.

A tojássárgákat kikeverjük a maradék cukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.

Beleszitáljuk a lisztet, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. 

Sütőpapírral bélelt kb. 20×20 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, a sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

Az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk. 10 dkg epret botmixerrel pépesre turmixolunk.

 

A habtejszínt felverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd ha kész, óvatosan hozzákeverjük az eperpürét.

Előkészítünk 2 dl-es poharakat, és összeállítjuk a pohárkrémet:  Epres habot kanalazunk a poharak aljába, majd a kis kockákra vágott piskótát megmártjuk a citromlében (épp csak egy pillanatra, hogy ne ázzon szét), és a habra sorakoztatjuk őket.

Ezután eper következik, majd ismét hab és a tetejére ismét eper. Azonnal  tálalhatjuk!

 
Exit mobile version