Nagyi sütije csokiba mártva? Jöhet!

nlc | 2017. Március 24.
Egy igazi hagyományos süti új köntösbe öltöztetve. Könnyű kis ropogtatnivaló, ami miatt a locsolók is kétszer mondanak majd verset.
Nagyi sütije csokiba mártva? Jöhet!

Ahogy a karácsonyi, úgy a húsvéti vendégváró asztalon is mindig ott volt már nagymamáink idejében is a vaníliás kifli, ezt a hagyományt őrizték meg szüleink, és visszük tovább mi magunk is. Legtöbbször ma is a klasszikus recept alapján készül, de van úgy, hogy kicsit újítunk rajta. Most például nem vaníliás porcukorban forgattuk meg a kis kifliket, hanem olvasztott csokiba mártottuk őket.

Elkészítése egyszerű, maga a kész süti pedig tartós, így akár már egy héttel húsvét előtt elkészíthető az alapkifli, a csokibevonatot azonban mindenképpen csak közvetlenül a tálalás előtti napon érdemes elkészíteni, 2-3 nap elteltével ugyanis veszíthet fényességéből a csokibevonat.

Hozzávalók 2-3 tepsihez:

Tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version