Kifordított kókuszkocka-gombóc

nlc | 2017. Március 27.
Régi kedvencünk, a kókuszkocka egy kis csavarral teljesen átalakult. A kakaós mézes tésztából formázott kis golyóbisoknak a húsvéti locsolók is örülni fognak.

Hozzávalók 60-70 db-hoz:

 

A vajat a porcukorral kihabosítjuk.

A tejben elkeverjük a mézet és a tojást, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.

Beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport és összekeverjük.

A masszát egy kb. 20×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt, kézzel szétmorzsoljuk a tésztát, és megmérjük az így kapott morzsát. 20 dkg-onként kb. 1-1,5 evőkanál krémsajtot adunk hozzá, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, adunk még hozzá egy kis krémsajtot.

A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, és megforgatjuk kókuszreszelékben.

 

Exit mobile version