Gyerekkorunk kedvenc sütije, a kókuszkocka

nlc | 2017. Március 27.
Akármilyen sok kókuszkockát is készített a mama, mindig elfogyott az utolsó darab is egy-egy hétvégi családi ebéd után. Ma is szívesen sütjük, persze mindig pont úgy, ahogy akkor ellestük tőle.

Hozzávalók kb. 12 db-hoz:

A mézes tésztához:

A kakaós bevonóhoz:

 

A puha vajat kikeverjük a porcukorral,  majd hozzáadjuk a tojást, a tejet, és  a mézet, és elkeverjük.

Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, összekeverjük, és egy magas falú, kb. 15×15 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

180 fokon kb. 25 percig sütjük, majd tűpróbával teszteljük, és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A kakaós bevonóhoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a porcukrot és a kakaóport és állandó kevergetés mellett felforraljuk.

Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és kicsit hűlni hagyjuk.

Ha már nem forró, de még meleg (nem szabad megvárni, míg teljesen kihűl, mert akkor besűrűsödik), felkockázzuk a süteményt, és megmártjuk a bevonóban, lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékben megforgatjuk. 

 
Exit mobile version