Almás pite a nagyi receptfüzetéből

nlc | 2017. Március 28.
Az almás pite mindenütt jó, de a legjobb a nagymamánál. Elő is vettük a receptes füzetét, és elkészítettük az almás pitét. Az az illat és az az íz...!! Mennyei!!

Hozzávalók a tésztához:

A töltelékhez:

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás és a porcukrot, és elmorzsoljuk a felkockázott vajjal.

Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejfölt, és összegyúrjuk.

 

Két cipót formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

A töltelékhez a meghámozott almákat lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat is.

A pihentetés után lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk az egyik tésztalapot, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megszórjuk 3-4 evőkanál zsemlemorzsával.

A tölteléket kinyomkodjuk, és a tésztára halmozzuk, egyenletesen elsimítjuk, és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal.

Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Exit mobile version