Püspökkenyér cantuccini

nlc | 2017. Március 29.
A püspökkenyér ízei egy cantucciniben köszönnek vissza. Ideális húsvéti édesség, amit akár hetekkel korábban is elkészíthetünk, és utána már csak arra kell vigyáznunk, hogy el ne párologjon az ünnepig.

Hozzávalók:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. 

Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kifacsart levét. 

Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Belekeverjük az aszalt áfonyát, a mandulát, és a felaprított étcsokoládét. 

Kézzel összedolgozzuk, majd rudakat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 

180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd óvatosan kivesszük a sütőből, és éles késsel felszeleteljük a rudakat. 

A tepsire fektetjük őket, és visszatoljuk a 160 fokos sütőbe további 5-10 percre. 

Exit mobile version