A tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalács

nlc | 2017. Március 29.
Kár lenne a pékségbe rohanni a húsvéti kalácsért. Ti magatok is elkészíthetitek ezt a csokis kalácsot, ami nemcsak finom, de olyan szép is, hogy az ünnepi asztal dísze is lehet.
A tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalács

Elkészítése nem túl bonyolult, csak egyszer kell ráérezni a technikára. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és ezután hosszában félbevágjuk a tekercset.

Használjunk éles kést, és figyeljünk rá, hogy végigvágjuk, majd ha sikerült, akkor a két szállal bánjunk óvatosan, és fonjuk össze. Érdemes hosszúkás sütőformában sütni, de ha az nincs, akkor magas falú tepsiben is sülhet. Ebben az esetben érdemes a tepsi falához közel tenni, és a másik oldalról is megtámasztani, hogy oldalra ne tudjon terjeszkedni, csak felfelé.

A töltelékben az étcsokit cserélhetjük tej- vagy fehér csokira is, de készülhet akár csoki nélkül is: baracklekvárral megkenve és porcukros darált dióval megszórva is nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc + kelesztési idő

Hozzávalók 2 db kalácshoz:

Tészta:

Töltelék:

Tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version