Felturbózott olasz konyha: házi répás gnocchi zsályás vajon pirítva

nlc | 2017. Március 29.
A klasszikus olasz krumplinudlik most izgalmas csavarral készülnek, amitől nemcsak isteni finomak, de csodaszép narancsszínűek is lesznek!

A gnocchit biztosan sokan ismerik már – ez a hagyományosan krumpliból készülő olasz tésztafajta hihetetlenül laktató, és szinte minden olaszos szósszal elképesztően finom, ráadásul otthon sem olyan bonyolult begyúrni. Az alábbi verzió azonban kicsit különlegesebb: a gnocchiba krumpli helyett répa kerül, amitől nem csak izgalmasabb és egészségesebb lesz a fogás, de a csodaszép narancssárga színt is kap. Lehet szószokkal is kísérletezni, de egyszerű zsályás- fokhagymás vajon pirítva is tökéletes!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Forró vízben főzzük puhára a répákat nagyjából 15 perc alatt. Ha puhák, csepegtessük le őket!

2. Egy nagyobb tálban zúzzuk pépesre a megfőtt répákat! Keverjük bele a tojássárgákat, a sót, a parmezánt, majd a lisztet, és gyúrjunk tésztát belőlük!

3. Lisztezett deszkán formáljunk hosszú hurkát a tészta 1/3-ából! Vágjuk 1,5 centis kockákat belőle – ismételjük a tészta maradékával is.

4. A kész gnocchikat forró, sós vízben főzzük meg nagyjából 4 perc alatt. Ha elkészültek, szűrjük le őket!

5. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a zsályát és a fokhagymát is! Ha már jó illata van, pirítsuk meg rajta a gnocchikat! A kész ételt borsozzuk, még több reszelt parmezánnal tálaljuk!

 

PureWow

Exit mobile version