Villantós desszert egyszerűen: Tarte Tatin

nlc | 2017. Április 03.
Elegáns és finom – a Tarte Tatin egy igazi francia édesség, amit egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia.
Villantós desszert egyszerűen: Tarte Tatin

A Tarte Tatin, a francia fordított almatorta, nevét a Tatin nővérekről kapta, akik a 19. század végén Franciaországban vezettek egy szállodát. Híres specialitásuk volt a karamellizált almatorta, de egyszer véletlenül elfelejtettek az alma alá tésztaréteget tenni, így utólag próbálták pótolni, és sütés után megfordították a süteményt. Ez aztán olyan nagy sikert aratott, hogy végül megtartották a módszert.

Ma már számos verziója ismert: készülhet barackkal, ananásszal, körtével, vagy akár szilvával is, és bár a tészta eredetileg egy vajas-omlós tészta, érdemes kipróbálni ezt a leveles tésztával készült Tarte Tatint is. Vaníliafagyival tálalva egyszerűen tökéletes!! Húsvétkor ki is lehet akár próbálni.

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

Az almához:

A tálaláshoz:

Tovább a teljes recepthez >>>

Exit mobile version