Édesburgonya hajók brokkolipesztóval

nlc | 2017. Április 12.
Könnyed, egészséges, mutatós és kábé 20 perc alatt elkészül – mi az? Azonnal mutatjuk!

Az édesburgonya az egyik legtökéletesebb zöldség: finom, sokoldalú, és ami a legjobb, még egészséges, sőt kimondottan diétás is! Ezek a csicseriborsóval töltött “édesburgonya hajók” szuperek lehetnek egy könnyed vacsorára, a brokkolipesztó pedig annyira finom, hogy más fogásokhoz is érdemes lehet elkészíteni!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fektessük rá a félbevágott édesburgonyákat és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal őket. 20-25 perc alatt süssük puhára a krumplikat!

2. Állítsuk össze a pesztót: robotgépben keverjük össze a brokkolirózsákat, a bazsalikomot és az olajat, míg krémes pesztót kapunk.

3. A csicseriborsókat egy serpenyőben pirítsuk le egy kicsit kókuszolajon, ízesítsük köménnyel és paprikával!

4. Villával kicsit lazítsuk az édesburgonyákat, majd halmozzuk rá a felvágott káposztát, a pirított csicseriborsót és a brokkolipesztót! Fenyőmaggal megszórva tálaljuk!

 

JarOfLemons

Exit mobile version