Tökéletes húsvéti reggeli: parmezános pirítós tojással, sonkával, spárgával

nlc | 2017. Április 12.
A húsvéti reggeliből nem maradhat ki a tojás, és természetesen a sonka sem. Mutatunk egy mennyei reggelit, amiben mindkettőt megtalálod!

 A húsvéti menü elképzelhetetlen tojás és sonka nélkül. Mi most egy igazi ínyenc reggelit hoztunk, a klasszikus húsvéti hozzávalókból: egy parmezános pirítóst, prosciutto sonkával, tojással és friss spárgával. Íme:

Parmezános pirítós sonkával, tojással és spárgával

Hozzávalók:

2 főre

Elkészítés:

  1.  Hevíts fel egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, és nagyjából 5 perc alatt puhítsd meg rajta a spárgát. Tedd félre.
  2. Most öntsd a másik evőkanál olajat a serpenyőbe, és dobd bele a rozmaringot is! Ha forró, vedd ki belőle, és pirítsd meg a kenyereket az olajon. Szórd rájuk a parmezánt, és hagyd őket még a forró serpenyőben, hogy rájuk olvadjon a sajt.
  3. A tojásokból készíts tükörtojást.
  4. A sajtos kenyérszeletekre tégy 2-2 szelet sonkát, majd a spárgát, ezután pedig 1-1 tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint. Jó étvágyat!

myrecipes

Exit mobile version