A legegyszerűbb egyszemélyes ebéd, ha nincs kedved főzni: shakshuka a mikróból

nlc | 2017. Április 19.
Előfordul, hogy nincs kedvünk egymagunkra az egész konyhát beizzítani. Erre az esetre mutatunk egy szuperegyszerű, villámgyors egyszemélyes ebédet!

 Aki egyszemélyes háztartásban él, az pontosan tudja, micsoda elhatározás kell ahhoz, hogy az ember nekivágjon a sütés-főzésnek, mikor végül egyedül fogja elfogyasztani munkája gyümölcsét. A shakshuka hagyományosan készítve is kifejezetten gyors és egyszerű étel, ám a mennyiségével könnyen mellélőhetünk. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el egy személyre, még egyszerűbben, a mikród segítségével.

Egyszemélyes shakshuka a mikróból

Hozzávalók:

1 adaghoz

Elkészítés:

  1.  Kenj ki vékonyan olajjal egy mélytányért. Keverd össze benne a szószt, a csicseriborsót, a paprikát és a sót.
  2. Üsd a közepére a tojást.
  3. A mikródat állítsd 80%-os erősségűre, és 1 percre tedd bele az ételt. Ezután ugyanezen a fokozaton 20-20 másodpercekre tedd vissza, amíg a tojás teljesen meg nem sül. Fogyaszd melegen!

thekitchn

Exit mobile version