A legfinomabb vegán kesudiókrém – nem csak vegánoknak!

nlc | 2017. Április 21.
Kesudiókrémet csinálni házilag egyszerűbb, mint gondolnád!

 Nemrég még a mogyoróvaj is egzotikumszámba ment, mára azonban kedvünkre válogathatunk a különböző magokból készült krémek között. Vagy ami még jobb, elkészíthetjük a sajátunkat otthon! Most az édes kesudiókrém elkészítésébe avatunk be, ami 100%-ig vegán ugyan, de mindenki egyformán odalesz érte!

Vegán kesudiókrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A kesudiót a datolyával együtt áztasd be 2 csésze vízbe, 10-12 órára.
  2. Szűrd le, majd a tiszta vízzel és a sóval együtt tedd aprítógépbe.
  3. Nagyjából 1 perc alatt keverd teljesen krémesre.
  4. Fogyaszd kenyérrel, kekszekkel, gyümölcsökkel, vagy tedd joghurtba, smoothie-kba vagy zabkására! Hűtőben, zárható edényben 1 héten át eláll. 

thekitchn

Exit mobile version