15 perces tavaszi köret: parmezános sült spárga

nlc | 2017. Április 24.
Ha csak egyetlen új spárgareceptet próbálsz ki idén tavasszal, az ez a parmezános spárga legyen!

 Végre elértünk a tavasznak abba a szakaszába, mikor a spárga nemcsak hogy frissen kapható, de az ára sem veri a csillagos eget. A spárgaszezont érdemes minél jobban kihasználni, hiszen ez a zöldség nemcsak szuperegészséges, hanem szinte nullkalóriás is, így elkészítéstől függően a tavaszi diétába is remekül beleillik. Most egy fokkal hedonistább változata következik, ami húsok vagy halak mellé pompás köret, ráadásul 15 perc alatt megvan. Íme:

 Parmezános sült spárga

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 220 fokra melegítsd elő a sütőt, egy tepsit pedig készíts elő sütőpapírral borítva, enyhén kivajazva.
  2. A megtisztított spárgát az olívaolajjal együtt tedd egy légmentes, zárható zacskóba, majd rázogasd meg! Add hozzá a zsemlemorzsát, a parmezánt, a fokhagymaport, a sót és a borsot, és alaposan rázd össze!
  3. A spárgákat oszlasd el a tepsin, és 7-10 percig süsd, amíg a sajt teljesen meg nem olvad rajta, de a spárga még kellemesen roppanós marad. Jó étvágyat!

iwashyoudry

Exit mobile version