A legfinomabb spárgakrémleves, friss spárgából

nlc | 2017. Április 30.
Megunhatatlan a spárga, még ha szezonjában állandóan ezt esszük is, mert annyiféleképpen lehet elkészíteni. A spárgakrémleves pedig az egyik tuti befutó, ha spárgás ételről van szó. Egyszerű elkészíteni, és még a gyerekek is garantáltan repetát kérnek belőle.

A spárgakrémleves azért szuper választás, mert a spárga kedvező élettani hatásai miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása, ugyanakkor hollandi mártással nyakon öntve nem biztos, hogy el tudjuk adni az időnként finnyás gyerkőcöknek. Pedig nekik is jól jön, hiszen a spárgában, s így a spárgakrémlevesben is, sok a rost, vitaminban és folsavban gazdag. Emellett aminosavakban is gazdag, míg kalóriatartalma csekély.

Induljon a tavaszi menü spárgakrémlevessel!

A növény rajongói tudják, hogy a spárgakrémlevesen túl millióféleképpen elkészíthető a spárga: istenien finom a belőle készült köret, főétel, saláta, tészta vagy torta is. De nekünk most a legízletesebb mégis a spárgakrémleves.

Spárgakrémleves hozzávalói:

A spárgakrémleves elkészítése:

Főzzünk spárgával!

Exit mobile version