Gyors vacsora: tonhalfasírt

nlc | 2017. Május 01.
A fasírt az egyik legjobb gyors vacsora: készülhet darált húsból, zöldségekből, és ahogy ma is, tonhalból. Csak egy kis tejfölös mártogató kell mellé, és kész is az isteni vacsora!

Tonhalfasírt

Gyors vacsora: tonhalfasírt

Hozzávalók:

Sütéshez: kókuszzsír

Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyeket lelapítunk. Ha elkészültünk, egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk benne a lelapított gombócok mindkét oldalát. A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú, nem nyers. Csiliszósszal vagy citrommal meglocsolva, lepénykenyérrel kínáljuk.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version