Gluténmentes süti a hétvégére: citromos-mákos kenyér

nlc | 2017. Május 04.
Reggelire, vagy uzsonnára ez a citromos-mákos kenyér pont olyan friss, mint a tavasz! Ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

 A citrom és a mák párosa egyszerűen verhetetlen. Nagy klasszikus a citromos-mákos édes kenyér, ami omlós textúrával és friss ízekkel kényeztet. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el gluténmentesen!

Gluténmentes citromos-mákos kenyér

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A zabpelyhet daráld por állagúra, tedd félre.
  3. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzájuk a joghurtot, a mézet, a citromlevet és a citromhéjat. 
  4. Végül add a folyékony hozzávalókhoz a ledarált zabot, a mákot, a sütőport és egy csipet sót. Forgasd össze alaposan.
  5. A tésztát öntsd egy kivajazott kenyérformába, és 30-35 percre tedd be a sütőbe.
  6. Minimum 15 percig hagyd hűlni, mielőtt rávetnéd magad. Jó étvágyat!

Buzzfeed

Exit mobile version