Így készíthetsz mennyei karamellszószt kókusztejből!

nlc | 2017. Május 08.
A kókusztejből készült karamellszószt csak egyszer kell elkészítsd, hogy utána a megszállottja legyél!

 Ha egyszer elkészíted ezt az isteni, vegán karamellszószt, nem lesz olyan étel, amire ne akarnád rápakolni. A reggeli joghurtra? Mehet! A zabkására? Naná! Kávéba, vagy fagyira? Még szép! A karamell a kókusztejtől krémesen sima állagot kap, ezért lesz olyan ellenállhatatlan! Íme a recept:

 Kókusztejes karamellszósz

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A vanílián kívül minden hozzávalót keverj össze, és forralj fel. 3-4 percig hagyd forrni, majd kapcsolj alatta közepes lángra.
  2. Hagyd 50-60 percig alacsony lángon főni (tűzhelytől függően, lehet, hogy kevesebb idő is elég), hogy minél jobban besűrűsödjön, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát. Hagyd további 1 órát állni, és csak ez után tedd be a hűtőbe, ahol még tovább sűrűsödik majd.

chocolatecoveredkatie

Exit mobile version