Mi legyen a maradék rizsből? Toszkán rizstorta!

nlc | 2017. Május 08.
Mi Magyarországon jól tudjuk, hogy rizsből desszert is készülhet (hello, tejberizs!) de más országokban is megvannak az ilyen praktikus receptek. Jöjjön most az isteni toszkán rizstorta!

Ha maradt egy kis rizs a rizottóból, annál jobb, de akkor is megéri elkészíteni ezt a tortát, ha külön kell megfőzni érte a rizst. A toszkán rizstorta eléggé hasonló a rizskochhoz, bár ennek a receptnek annyi az előnye, hogy sima vízben megfőtt maradék rizst is használhatunk hozzá, elég később hozzáadni a tejet. Tökéletes tavaszi édesség, amit ráadásul olcsón ki lehet hozni! 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy kb. 23-25 centiméter átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, oszlassunk el néhány csipet lisztet egyenletesen a felületén.

2. Főzzük meg a rizst sós vízben a dobozon látható utasítások szerint.

3. Egy nagyobb tálban keverjük össze  a tojásokat, a cukrot, az alkoholt, a citromlevet és a vaníliát, majd adjuk hozzá a tejet és végül a megfőtt rizst is.

4. A keveréket öntsük a tortaformába, majd 180 fokon nagyjából 50-60 perc alatt süssük készre a süteményt, míg a teteje aranybarna lesz. 

5. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd langyosan, esetleg hidegen tálaljuk. Valamilyen könnyű gyümölcsszószt is elkészíthetünk mellé.

 

Food52

Exit mobile version