Izgalmas variáció pizzára: spenótos-ricottás calzone

nlc | 2017. Május 10.
Dobd fel a pizzarutinodat, és a hagyományos pizza helyett próbáld ki a töltött pizzatésztát, azaz a calzonét!

 A pizzára elég nehéz ráunni, de ha mégis közeleg ez a pont, készíts pizza helyett calzonét! A calzone ugyanúgy pizzatésztából készül, csak épp nem a tetejére, hanem a közepébe kerül a töltelék, és így megy a sütőbe. Ha pedig kifejezetten tavaszi hangulatra vágysz, próbáld ki a spenótos-ricottás calzonét!

Spenótos-ricottás calzone

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A sütődet melegítsd elő a legmagasabb (230-260 fok) hőmérsékletre.
  2. Egy nagy keverőtálban keverd össze a spenótot, a ricottát, a mozzarellát, az olajat, a tojássárgáját, a fokhagymát, a chilit és az oregánót.
  3. A pizzatésztát tedd egy kilisztezett deszkára és vágd el négyfelé.
  4. Mindegyik darabból nyújts egy körülbelül 17 centis kört. 
  5. Helyezz a tészták felébe egyenlő mennyiséget a töltelékből, úgy, hogy a szélükön hagyj üresen 2-3 centinyi helyet!
  6. Hajtsd össze a tésztákat, finoman nyomkodd össze a széleiket, hogy ne folyhasson ki a töltelék. A tetejüket kend meg tojással, és egy késsel vágj 5 vékony csíkot rajtuk.
  7. Helyezd a calzonékat sütőpapírral borított tepsire, és 8 percre tedd be őket a forró sütőbe! Ezután kend meg a tetejüket a maradék tojással, szórd rájuk a parmezánt, majd tedd vissza őket 7 percre!
  8. Minimum 5 percig hagyd hűlni, mielőtt tálalnád. Jó étvágyat!

kitschen cat

Exit mobile version