Ínyenc salátavacsora a hétköznapokra: sült körte kéksajttal

nlc | 2017. Május 17.
Amilyen egyszerűen és gyorsan összedobható ez a saláta, annyira pazar vacsora válik belőle!

Egy hétköznap estén is megérdemled, hogy valami igazi ínyencséggel kápráztasd el magad! Ezt a körtés salátát munka után is könnyedén összedobhatod, de vacsorapartikon is bevetheted, hiszen amilyen elegáns, olyan istenien finom is!

Sült körte kéksajttal, salátaágyon

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt, egy tepsit pedig bélelj ki alufóliával.
  2. A baconszeleteket helyezd először a tepsire, majd a tetejükre tedd rá a meghámozott, félbevágott, kimagozott körtéket a közepükkel lefelé fordítva. Locsolj rá másfél evőkanálnyi mézet, majd süsd 15 percig.
  3. Vedd ki a tepsit a sütőből, és fordítsd felfelé a körtéket. A közepükbe tégy egy-egy evőkanálnyi sajtot, majd 10 percre tedd vissza őket a sütőbe.
  4. Tálalás előtt keverd össze a citromlevet, a sót és az olajat egy nagy tálban. Forgasd össze alaposan a rukkolával. 
  5. Oszd négyfelé a rukkolát, és helyezz mindegyik tányér tetejére egy fél körtét és néhány szelet bacont. Kínáld meg egy kis pörkölt dióval, és locsold rá a maradék mézet a tetejére. Jó étvágyat!

thekitchn

Exit mobile version