Ettől az egészséges diós–banános palacsintától megváltozik az életed

nlc | 2017. Május 18.
A palacsintát nem lehet nem szeretni, ugyanakkor érdemes lehet kicsit egészségesebbre alakított verziókkal is kísérletezni!

Palacsinta, te örök klasszikus, azóta imádunk, hogy a nagyi először kínált fel házi eperlekvárral és homokszerűen porcogós kakaókeverékkel! A világklasszis kedvenc receptje persze ott van mindenki kisujjában, de mi gondolunk azokra is, akiknek valamilyen ételallergia vagy életmódváltás miatt le kellett mondaniuk a palacsintáról. Legalábbis a régi formájában!

 

Hozzávalók:

A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a fűszereket és a sütőport. Tegyük félre.

2. Egy másik tálban törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a 3 evőkanál kókuszoajat, a juharszirupot és a mandulatejet! 

3. Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, hogy egyenletes masszát kapjunk! Adjuk a keverékhez az apróra vágott diót és a zabpelyhet is!

4. Egy serpenyőben hevítsünk kókuszolajat és süssük ki benne a palacsintákat. Ne a magyaros verzióra számítsunk, hanem a vastagabb és kicsit kisebb amerikai palacsintára!

5. Tálaláshoz kínálhatunk hozzá kockázott banánkarikákat, mogyoróvajat és még több juharszirupot!

 

MinimalistBaker

Exit mobile version