Barackos morzsasüti a serpenyőből

nlc | 2017. Május 19.
A serpenyőben is készülhet desszert, de még milyen! Egyre több helyen látni már szép barackot, szóval mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a receptet!

A morzsás sütiket szuperegyszerű elkészíteni, ehhez a verzióhoz ráadásul egyetlen (sütésálló!) serpenyő is elegendő. A végeredmény könnyed, gyümölcsös sütemény, forró, édes barackkal az alján és aranybarnára sült morzsával a tetején! 

Hozzávalók:

A morzsához:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy sütőbe helyezhető serpenyőben  olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a barackokat, és forgassuk alaposan meg benne!

2. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat és a sót! Ezt is borítsuk a barackokra!

3. Készítsük el a morzsát: először keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót! Morzsoljuk hozzá a vajat is, apró morzsákat kell kapnunk!

4. Alakítsunk ki mélyedést a lisztes keverék közepén, öntsük bele az írót és üssük bele a tojást. Továbbra is morzsás tésztát kell gyúrnunk belőle!

5. A morzsát morzsoljuk a barackok tetejére, majd tegyük a serpenyőt a sütőbe 35-40 percre! Melegen tálaljuk, esetleg vaníliafagyival!

 

PureWow

Exit mobile version