Isteni epres piskótatorta a sztárcukrásztól

nlc | 2017. Május 28.
Viktória királyné kedvenc teasüteménye egy igazi nagy kedvenc lesz a piskótarajongók körében. Anna Olson sztárcukrász receptje most sok-sok eperrel készült.

 

Hozzávalók: 

A piskótatésztához:

A töltelékhez:

 

1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos vagy levehető aljú tortaformát sütőpapírral. (Ne zsírozzuk ki!)

2. Magas fokozaton verjük fel a tojást a cukorral kb. 5 percig, amíg fehér színű lesz, és háromszorosára dagad. Közepes fokozatra váltva adjuk hozzá a citromhéjat és a citromlevet.

3. Szitáljuk össze a lisztet és a sót, majd – továbbra is közepes fokozaton – keverjük hozzá a felvert tojáshoz.

A tésztából körülbelül egycsészényit kanalazzunk egy tálba, ehhez adjuk az olvasztott vajat és a vaníliát. Ezt öntsük vissza a tésztamasszához, és kavarjuk el. A tésztát a tortaformába öntsük, és 40 percig süssük, egészen addig, amíg a torta közepe rugalmasan visszaugrik, ha enyhén megnyomjuk. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni.

4. A töltelékhez addig verjük a tejszínt, amíg a habverőt felemelve kis csúcsot formáz. Egy másik tálban keverjük puhára a krémsajtot, kavarás közben öntsük bele a cukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a vaníliát. A tejszínt két adagban forgassuk bele a krémbe, és hűtsük, míg hozzálátunk a torta összeállításához.

5. Az eperdarabkákat a dzsembe mártsuk. Spatulával lazítsuk körbe a piskótát a tortaforma szélén. Emeljük ki, húzzuk le róla a sütőpapírt. A tortát vágjuk félbe, és a töltelék felét kenjük rá az alsó felére, majd halmozzuk rá az eper felét. Rakjuk rá a másik tortalapot, kenjük rá a maradék krémet, majd újabb adag eper következik. Hagyjunk a szélén egy-két ujjnyi karimát, erre hintsük a porcukrot. Tálalásig hűtsük. Tálalás előtt akár négy órával hamarabb összeállíthatjuk a tortát.

 

További receptek az “Anna Olson: Sütés” 3. évadában a Food Networkön hétköznaponként 17:00-tól, hétvégente 18:00-tól. Az új évadban a klasszikus muffintól a házi kenyéren át a kifinomult szuflékig és mousse-okig, mindet megtaláltok.

Anna Olson, aki nemrég egyébként Magyarországon járt, eredetileg szociológusként és politológusként végzett, majd befektetési bankárként dolgozott, de minden szabadidejét sütés-főzésre fordította. Egy napon, amikor a tőzsde pocsékul állt, zuhantak az árfolyamok, ő pedig késő este idegesen ért haza, és nem tudott elaludni, azon vette észre magát, hogy konyhában áll, és banános muffint készti – pedig cseppet sem volt éhes. “Ekkor döbbentem rá, hogy ez az, ami igazán megnyugtat, ez az amivel valóban foglakozni szeretnék. Másnap felmondtam, és pár hónap múlva már vendéglátást és szakácsművészetet tanultam”. Anna mára ismert cukrásszá vált,  a Food Network csatornán látható “Anna Olson: Sütés” és a “Frissen” c. sorozatait több mint 190 országban követhették a nézők; emellett hét bestseller szakácskönyvet is írt (kettőt férjével közösen).

 

Exit mobile version