A legegyszerűbb házi csokis fánk, ami még gluténmentes is

nlc | 2017. Június 01.
Se olajra, se lisztre nem lesz szükséged a világ legegyszerűbb fánkjához.

 Fánk, olaj és liszt nélkül? Igen! Ráadásul szupercsokis kivitelben. Ha megkívántad a fánkot, de nincs kedved az olajban sütögetéssel bíbelődni, készítsd el ezt az egyszerű változatot. Ha gluténérzékeny vagy, akkor is kipróbálhatod, hiszen teljesen gluténmentes. Íme:

Házi csokis fánk (gluténmentes)

Hozzávalók:

12 darabhoz

Elkészítés: 

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az étcsokit a vajjal együtt olvaszd fel közepes láng felett. Keverd bele a kakaót, a cukrot és a vaníliát.
  3. Vedd le a tűzről, és egyenként keverd hozzá a tojásokat.
  4. Fogj egy ív zsírálló papír, és készíts belőle 12 kis golyót! Ezeket tedd a muffinformák közepébe. Önts köréjük a tésztából, de vigyázz, ne lepje el őket.
  5. 8-10 percig süsd a fánkokat.
  6. Óvatosan vedd ki őket a formából és mártsd olvasztott csokiba, cukorgyöngybe a tetejüket. Már készen is vagy!

Proper Tasty

Exit mobile version