Hogyan kell meggylevest főzni?

nlc | 2017. Június 05.
Könnyű és nagyon finom leves receptjét mutatjuk, ami még a legnagyobb hőségben is jólesik.

Nemcsak finom a meggy, de nagyon egészséges is. Nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak, segítik megőrizni az erek falának rugalmasságát. A meggy vértisztító hatású is, valamint kedvezően befolyásolja a belek mozgását és az emésztést. Mint minden gyümölcs, a meggy is frissen szedve a legfinomabb. A sütiken kívül azonban hideg levest is készíthetünk a meggyből, ami különösen jólesik a nyári melegben. 

A meggyleves hozzávalói:

A meggyleves elkészítése:

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. Adjuk hozzá a borhoz és a vízhez, majd nyomjuk bele a citrom levét.

Zúzzunk össze pár meggymagot. A fahéjjal és a szegfűszeggel együtt fogjuk bele egy vászondarabkába és kössünk batyut belőle, amit a meggyhez adunk. Ízesítsük a sóval és a cukorral. Mehet a tűzhelyre, főzzük a levesünket forrástól számítva 5 percig.

Halásszuk ki a fűszeres batyut, emeljük ki a lábasból kb. a gyümölcs felét és tegyük félre. A levest jól dolgozzuk át botmixerrel, és melegítsük fel, de ne forrjon. Merjünk ki belőle egy bögrényit, és folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá a felvert tojássárgája és a főzőtejszín keverékét. Ha szépen eldolgoztuk, mehet a fazékba a félretett meggyekkel együtt, majd keverjük meg a levest. 

Hagyjuk a meggylevest kihűlni, majd tálalásig tegyük a hűtőszekrénybe, hogy jó hideg legyen. Jó étvágyat!

További cikkeink:

Exit mobile version