Vegán ebéd: quinoával töltött padlizsánhajók

nlc | 2017. Június 21.
Csavarj egyet a töltött padlizsánon, és készítsd el szuper egészséges quinoával!

A kánikulában sokszor egy porcikánk sem kívánja a húsételeket, ezért ilyenkor egyre gyakrabban kerülnek elő az olyan receptek, mint a töltött padlizsán. Most megmutatjuk, hogyan készül a quinoás változata!

Quinoás padlizsánhajók

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A padlizsánokat hosszukban vágd ketté, és kanalazd ki a belsejüket.
  3. A padlizsánhajókat locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, majd tedd be 10 percre a sütőbe.
  4. Ezalatt hevíts 1 kiskanál olívaolajat egy serpenyőben, és puhítsd meg rajta a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és a quinoát, pirítsd 2 percig.
  5. Öntsd a quinoára az alaplevet, forrald fel, majd főzd 15 percig.
  6. A megfőtt quinát oszd el a padlizsánokban, szórj rá sajtot, majd locsold meg a szósszal. A tetejére jöhet még egy kis sajt, majd az egész mehet 20-25 percre a sütőbe.
  7. Tálalás előtt kínáld meg egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!

tasty vegetarian

Exit mobile version