DIY: így készíthetsz bájos rózsát egy szem eperből

nlc | 2017. Június 27.
Az eper önmagában is csodás dísze a nyári süteményeknek, rózsa formában azonban még elragadóbb!

 A rózsa örök inspirációként szolgál a desszertek világában. Nem meglepő, hogy az eperrel is remek párost alkot: a kettejük találkozásából csodás tortadísz vagy esküvői asztaldekoráció születhet, amelyet mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Most lépésről lépésre ellesheted, hogyan formálhatod rózsa alakúra az eperszemeket!

  1. Mosd meg és töröld szárazra az epret, majd a tetejétől indulva szúrd át óvatosan egy hurkapálcikával, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  2.  Az első szirmot nagyjából az eper közepétől felfelé vágd be. Fordíts az epren egy negyedet, és vágj be még egy szirmot. Összesen 4 külső szirmot készíts, majd kezdj el befelé haladni ugyanezzel a technikával.
  3. Végül a középső szirom tetejéből csippents le egy kicsit, hogy megkapd a rózsaformát. Most már a pálcikát is eltávolíthatod, vagy lecserélheted egy dekoratív, rózsaszárra emlékeztető darabra.
  4. Az elkészült eperrózsát sütemények tetejére is teheted.

thekitchn

Exit mobile version