Csináld magad: a legfinomabb salátaöntet

nlc | 2017. Július 01.
Hetekig eláll egy befőttesüvegben, ha egyszer összeütjük, és kezdő salátázókat is levehetünk a lábukról ezzel az olaszos öntettel.

A bikiniszezon kezdetén, a nyári melegben rettentő jól tud esni egy könnyű saláta, amit pillanatok alatt elkészíthetünk a vacsora mellé. A saláta titka a friss zöldség és a jól eltalált öntet, amit a legjobb, ha magunk készítünk el tartósítószermentesen. Elég egyszer nekiállni, és kikeverni a megfelelő arányokat, mivel hetekig eláll, utána csak elő kell kapni, és meglocsolni vele a zsenge leveleket. 



 

A The Kitchn nevű főzéssel és konyhatervezéssel foglalkozó netes magazin szerzője hosszas kísérletezés után találta meg ennek a gazdag, olaszos salátaöntetnek a receptjét, amit még csirkehús pácolásához vagy grillezett zöldségek ízesítéséhez is használhatunk.




A legfinomabb salátaöntet

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál (finomra vágott) kaliforniai paprika
  • 0,6 dl fehérborecet
  • 1 teáskanál méz
  • negyed teáskanál majoranna
  • csipet (őrölt) chili paprika
  • negyed teáskanál oregánó
  • 2,5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál (finomra vágott) vöröshagyma
  • 2 teáskanál dijoni mustár
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés


Öntsük egybe a hozzávalókat egy jól záródó befőttesüvegben, és rázzuk fel jó alaposan, vagy egy tálban is kikeverhetjük habverővel, amíg szépen össze nem áll. Mártsunk bele egy salátalevelet, és kóstoljuk meg, hogy még igazíthassunk az ízesítésen, ha megkívánja. 

Forrás: http://www.thekitchn.com/

Exit mobile version